Dag 30 - Bästa tidsfördrivet

När jag inte har något att göra så sätter jag på musik och dansar på den lilla yta jag har på rummet. Sen rensar jag ofta bland saker, just nu sitter jag och rensar bland örhängen. Sen kanske jag omorganiserar, flyttar på saker osv. Men om man inte orkar något sånt så kan jag spendera timmar framför 9gag.com och Youtube, eller genom att läsa en bra bok med en kopp te och bra musik i högtalarna.
 
 
 
 

All this bad blood here, won't you let it dry?

 
 
If we're only ever looking back
We will drive ourselves insane
As the friendship goes resentment grows
We will walk our different ways
 
But those are the days that bind us together, forever
And those little things define us forever, forever

Now you've hit a wall and you've hit it hard

Idag hjälpte jag och mamma & pappa till att bära kartonger och väskor hit och dit. Min bror skulle nämligen flytta. Så vi åkte fram och tillbaka mellan Sollentuna och Uppsala. Sedan fick jag även med mig en ny säng (bredare än jag hade tidigare) och en ny stereo. Så jag har tillbringat lördagseftermiddagen/kvällen med att möblera om och städa och ställa undan saker på mitt rum. Det är inte riktigt klart ännu, troligtvis kommer en ny byrå inhandlas innan det är helt klart. I veckan var jag och mamma till Uppsala, till Ulva och till Norrtälje. Sen var vi även och hälsade på mammas farföräldrar som ligger begravda vid Lännakyrka (tror jag att det var). Det var så pinsamt, för jag hade min systemkamera med mig och fotade lite vid kyrkan. Och då kommer det fram en man (40+ kanske han var) och räckte sin kamera mot mig och sa något på tyska. Jag kan ju inte ett enda ord tyska men förstod att han ville att jag skulle ta en bild av honom med kyrkan i bakgrunden. Det ända problemet var att det var en Sony, och jag kan inte Sony. Jag kan knappt Canon. Nej, jag är en Nikon människa. Men eftersom jag inte kunde Sony så visste jag inte ens hur man startade kamera jäveln! Det slutade med att han fick komma fram och visa, vi skrattade lite åt det och sen tog jag två bilder. Men jag tänkte inte ens på att han ville ha kyrkan med i bild så jag vet inte ens om det vart bra bilder. Äsch, när han visar bilderna för någon får han väl förklara att det var någon svensk blondin som tog bilderna ;) 
 
Förlåt så hemskt mycket för ett långt inlägg men jag kände att jag behövde göra det upp till er för all brist på bloggning.
 
 

Dag 29 - Dagens klädval

 
Jeans - Bikbok | Tröja - H&M | Accessoarer - Presenter
 

Dag 28 - Min profilbild på facebook

 

Dag 27 - Barndomsminne

Jag har ett väldigt starkt minne från när jag gick i trean. Det var efterskoltid och jag och några andra från min klass var på fritids. Där fanns det ett kuddrum där vi satt och läste. När vi sitter där och läser som stormar det in tre killar från vår klass och börjar skrika och kasta runt kuddar, allt för att störa oss. Jag blir rosenrasande och reser mig upp och skriker åt killarna att sluta, men när de inte gör det så sparkar jag ena killen på hans knä. Jag fick lite ont i foten men brydde mig inte om det då jag var så arg.
På kvällen gjorde min högra stortå väldigt ont och var svullen och började skifta i färg så jag gick till mamma och visade upp den. Hon sa att vi bara skulle linda in den så fick den vila på natten. Det var inget mer med det. På morgonen därefter hade tån fått en blå/grön/svart färg och mina föräldrar sa att det var bäst att åka in till karolinska för att titta på den. Jag kunde inte gå på foten så jag blev buren hela dagen. Och väl på sjukhuset trodde dom att jag hade brutit tån. Men det visade sig bara vara en rejält stukad tå.
Det konstigaste var nog att killens knä var det inga problem med.

Dag 26 - Någon jag vill träffa just nu

Amina, Sofia, Chahinaz, Veronika och min bror.

Förlåt, inte mycket att göra åt

Förlåt för urusel uppdatering. Men internetuppkopplingen är värdelös och det finns inte så mycket att göra åt det. Ny månad = bättre internet. Jag kommer tyvärr inte kunna ladda upp bilder och knappt blogga innan månaden är slut. Jag kommer fortfarande lägga upp dom där "30 frågor" sakerna men det kommer inte bli så mycket bloggande utöver det. Återigen, förlåt.

Dag 25 - Mitt favoritställe

Jag har många smultronställen. Ett av dom är skogen. Vilken skog som helst, så länge det är ända man hör är vinden och fåglarna och träden omringar en. Ett annat är vårt torp. Det mysigaste stället på hela jorden. Ett annat är skärgården, att få åka runt bland öarna över vattnet i morfars båt.
Men mitt absoluta favoritställe måste nog vara skogen bakom vårt torp.

Dag 24 - Vad ska mina barn heta

Jag har verkligen ingen aning om vad mina barn ska heta. Mellannamn är däremot redan ristat i sten ;) Om jag får en dotter så blir det Elisabet i mellannamn, ett släktnamn. Och en pojke så blir det Pereli i mellannamn, ett släktnamn från min norska sida. Men jag har inte fyllt sjutton än så barn är inte direkt det första jag tänker på när jag vaknar på morgonen. 
 
 

So for you this is just a good time, But for me this is what I call life

 

Dag 23 - Såhär kommer jag vara som gammal

Jag kommer nog vara ganska pigg och vara den där farmorn/mormorn/tanten som alltid bjuder på hembakade bullar och kakor och saft. Förhoppningsvis kommer jag inte vara någon sur gumma som sitter inne hela tiden och tjurar. 

Dream dream dream of perfection

 

Long time no talk

Eftersom jag nyligen publicerade ett inlägg så tänkte jag passa på att skriva ett till. De första två veckorna av sommarlovet har rullat förbi väldigt fort. Jag träffade vänner hemma i Väsby fram tills i onsdags. Då åkte jag med mamma till landet och sedan handlade vi till midsommar. Vi firar alltid midsommar på vårat torp med mamma sida av släkten. Det var jättekul i år för vi var fler än vi brukar och det var jättefint väder. Alla mina kusiner kom med respektive och barn och moster med man och mormor och morfar. De ända som inte var där var broder med flickvän och morbror och hans barn. Vi åt mycket god mat, hade ett impulsvattenkrig (som startade med att min äldsta kusin hällde vatten över mig när jag satt i en solstol), vilken snäll kusse jag har va?, och krocket vid midnatt samt lite gull med nyaste tillskottet till familjen, nämligen Erik som är knappt en månad och eftersom min morfar också heter Erik så var vi ju tvugna att ta en bild på dom två tillsammans. Jag somnade vid två-tre och vaknade vid elva i morse. Idag har jag varit jätteseg och bara legat i sängen och läst i stort sätt. 
 
 

Dag 22 - Det här drömde jag om inatt

Inatt drömde jag inte om någonting. Jag var så trött och sov så tungt. Men nu ljög jag. Visst drömde jag, det gör man alltid, men jag kommer inte alls ihåg vad jag drömde.

Dag 21 - Min första tanke när jag vaknade idag

Varför ska det vara så svåra frågor hela tiden?

Min första tanke imorse var den klassiska "Bara fem minuter till."
 
 

Dag 20 - Bästa filmen

My Neighbor Totoro
 
Den andra bilden är min skrivbordsbakgrund på datorn. Fabulous Totoro.

Dag 19 - Det här gör jag aldrig om

Jag kan inte komma på en sak som jag aldrig vill göra om. Jag är inte direkt en person som gör impulsiva saker och sedan ångrar det. Dessutom har jag inte hunnit göra så mycket i mitt liv. Jag kommer inte på en ända grej. 

Dag 18 - Det här får mig att skratta

Mycket. Jag är en person som älskar att skratta och tar varje chans jag får till att skratta. Men att se typ bloopers till komedier är en av alla saker som får mig att skratta.
 
Förlåt för att detta inlägg kommer en dag försent, har knappt suttit vid datorn den här veckan. Men jag ska bli bättre.

Dag 17 - Bästa resan

Jag har inte rest mycket. Jag har bara varit utanför norden tre gånger varav ena gången kommer jag knappt ihåg för det var när jag reste till London i fyran. Men jag tror att av dom två återstående så var resan till Tunisien (2010 tror jag) den bästa för vädret var verkligen på topp. Har tyvärr inga bilder från den resan för dom är på mamma och pappas hårddisk. Men det var nog den bästa resan.

We're up all night for good fun

 

Dåligt väder

Just nu sitter jag på mitt rum på landet och det åskar utanför mitt fönster just nu. Vi åker hem ikväll och på onsdag tar jag tåget till landet för mamma åker ut på tisdag. Idag har jag gjort i stort sett ingenting. Jag har pratat lite med mamma om mitt rum hemma, för jag ska få en ny säng och då måste jag möblera om. Men det blir nog jättebra.
I fredags träffade jag Evelina vid tre, sen åkte jag hem till henne och vi hade Pretty Little Liars maraton. Vi kom dock inte så långt som vi hade hoppats. Igår åkte jag hem till min bror och hans tjej och sen åkte vi till brorsans lägenhet i Uppsala (som han ska flytta ut från om någon vecka). Där hämtade mamma mig, vi handlade mat och åkte till landet. Sen låg jag typ bara och läste på kvällen. Jag glömde kameran hemma så jag har inga nya bilder att lägga ut.
 
 
 

Dag 16 - Mitt drömyrke

Svår fråga. Jag har inget riktigt drömyrke. Men det finns tre yrken som har passerat mina tankar som har lockat väldigt mycket.
 
 
 

Dag 15 - En person som alltid gör mig glad

 
Amina ♥

13/6-13

Igår kväll åt jag hemma med min broder och moder. Men vid sju drog jag ner till stationen för att träffa lite folk från gamla klassen och vi drog vidare hem till Olivia där vi spenderade resten av kvällen. Det var jättekul att träffa alla. Flera som jag inte sett på ett tag. Det var jättemysigt, för det slutade ju regna vid sex tiden tror jag. Så vi satt ute på deras altan och typ åt popcorn och melon och pratade om allt mellan himmel och jord.
 
 

Dag 14 - Det här får mig att gråta

Oj. Ja, mycket saker antar jag. Men jag gråter alltid till videor där föräldrar som har varit ute i krig kommer tillbaka och överraskar sina barn. Om ni förstår vad jag menar? Typ en sån här.
Eller om jag tänker på att någon nära går bort. Till exempel, min morfar har ett svagt hjärta och en väldigt sliten kropp, och om jag tänker på hans bortgång så börjar jag gråta.
Jag gråter ALLTID om jag är arg. Inget sånt där snyft snyft, men tårarna bara börjar rinna då. Så om jag står tyst och gråter och inte ser särskilt glad ut så är jag förbannad. Haha. Men det är jätteirriterande.

Don't wanna brag but you already know


Dag 13 - Såhär är jag i skolan

Wow, vilken svår fråga. Jag vet faktiskt inte och det beror på hur man tolkar frågan. Hur mycket presterar jag i skolan? Väldigt mycket, men blir ändå besviken när jag får tillbaka resultat. Men så fort jag har en dålig lärare så är det som att jag strejkar. Jag slutar göra något och plugga inte till prov etc. Men jag tar mina betyg på väldigt stort allvar och försöker alltid få högsta betyg. Flera veckor nu på våren har jag suttit med skolarbete från att jag kommer hem (ca 16.30) tills att jag går och lägger mig (21:30) och det är inget jag är van vid. Men jag försöker prestera så mycket som möjligt i skolan.

Tack för en underbar dag flickor!

Åh jag hade typ världens bästa dag igår! Jag träffade Ida, Ulrika och Amanda i Sollentuna, sen tog vi en buss någonstans, lol. Där träffade vi i alla fall Mona och Lana. Sedan började vandringen. Men självklart inte utan ett stop på Ica först. Vi gick i alla fall till drakberget och hade picnick. Jättemysigt! Vädret var helt underbart, men inte när vi var tvugna att gå upp för det där jävla berget. Men vi solade, åt massor, sjöng, dansade och ritade med kolbitar på varandra. Ulrika behövde gå tidigare för hon skulle klippa sig så det var synd. Men vid fem började vi vandra vidare. Ida och Lana skulle hem och Mona skulle till Kista så jag och Amanda följde med henne. Innan vi åkte dit gick vi hem till Mona och vi fick se hennes rum, hihi. Vi åkte till Kista, där vi mötte upp Ulrika (som var fab i håret!) och Ida och Lana (Ida kom lite senare men iaf). Vi gick runt i Kista och försökte få Mona att köpa massa kläder men den kvinnan är fan mer kräsen än jag vet inte vad. Så jag gav upp. Men i fall ni vill veta så vill Mona köpa färgglada t-shirtar, gärna i svart eller vitt ;) Vi käkade middag där och vid nio begav vi oss hemåt. Klockan tio var jag hemma och klockan elva låg jag i sängen. Jag var så grymt trött men jag läste ändå lite innan jag somnade.
 
 
(Ps. till Aminis: Minä rakastan sinua kultaseni)

Dag 12 - Det här älskar jag med mig själv

Min humor. Trots att många inte förstår den så är den så jävla bra. Truth to be told. Den äger helt enkelt.

Beautiful Creatures

Just nu ska jag se Beautiful Creatures för första gången. Jag ville se den när den kom ut på bion för det var ju så mycket hype över den. Men sen var det flera som sa att filmen inte var lika bra som böckerna (jag har inte läst böckerna). Så vi får väl se hur den är.
 

You never really can fix a heart


11 juni 2013

Det är första dagen på sommarlovet och jag har inga planer. Trots att jag gick och lade mig klockan elva igår så lät jag mig själv sova till tolv idag. Det var grymt skönt, men det får inte bli en vana. Det var tänkt att jag skulle träffa Caroline vid elva och åka in till stan och käka frukost/lunch tillsammans, men vid halv nio fick jag ett sms där hon hade skrivit att hon hade tappat rösten så vi bestämde att vi skulle göra det någon annan dag. Men utifrån att sova länge så är de enda planerna jag har idag att äta godis och läsa.
 
 

Dag 11 - Min bästa vän

Jag har några nära vänner, men två allra bästa vänner. Sofia och Amina. Sofia har jag känt sedan jag gick i fyran och på en gång klickade vi. Hon har varit min bästa vän sedan det året jag träffade henne för första gången helt enkelt. Amina lärde jag känna i sexan. Men även där klickade vi på en gång. Jag kan inte minnas någon gång då någon av dom inte funnits vid min sida när jag har behövt det, och jag finns där för dom.
 
 
 

Young and Beautiful

 

Sommarlov, som jag har längtat

Nu är det äntligen sommarlov. Efter en halvtimme med mentorsgruppen och sedan en timme i aulan har jag äntligen gått ut första året på gymnasiet. Det firade jag med att luncha i Sollentuna C med Ulle, Panda, Mona, Lana, Ida och Alice. Efter lite vandrande och köp av två linnen åkte jag och UlleBulle hem till henne och typ sov i hennes soffa framför några avsnitt av Vänner. Det var så grymt längesen jag såg de första avsnitten. 
 
 
 

Dag 10 - En bild på min handstil


Om tolv timmar ...

Om tolv timmar har sommarlovet börjat. Det är inte klokt vad tiden har gått först. Hela första året på gymnasiet har sprungit förbi. En tredjedel av mina år på gymnasiet. Bara två tredjedelar kvar. Så mycket har hänt. Jag har lärt känna så många nya och underbara personer. Gjort massa roliga saker med nya människor och haft det väldigt roligt. Trots allt plugg så har det varit ett bra år, och fler ska det bli.
 

Helgen

Jag känner att jag är väldigt dålig på att uppdatera när jag väl gör något, lol. Jag har också märkt att jag skriver lol väldigt ofta. I fredags kom jag hem från landet och var därför hemma hela kvällen. Skulle egentligen till Kairo på kvällen med några kompisar men det blev inte av. I lördags träffade jag Chahinaz. Vi åkte till Sollentuna C en snabbis och sedan var vi ute i Väsby hela dagen. Vi åkte runt på brädorna och mådde allmänt bra helt enkelt. Det var tydligen någon Väsby-festival vid station och vi var där en snabbis och folket som var där verkade ha kul. Idag vaknade jag sent och åkte till Amina vid halv tre. Några andra från gamla klassen var där så vi hade det trevligt tillsammans, spelade kort och bara pratade.
Just nu gör jag mig i ordning lite inför imorgon då jag har avslutning, målar naglarna och lite sånt. Ska snart duscha också. Jag har tyvärr inga bra bilder från idag så det får bli en standard från weheartit. 
Kairo är en badplats där jag bor.
 

Dag 9 - Mina favoritskor


All time favorite

Den här låten har jag älskat sedan filmen "Little red riding hood" kom ut, alltså 2011.
 
 

Dag 8 - Bloggfavoriter


Dag 7 - Dåliga vanor

Jag biter på naglarna
Jag pillar alltid på mitt ansikte. Ser jag något som inte ska vara där (en finne t.ex.) så börjar jag alltid pilla.
Jag babblar. Jag kan verkligen prata på i evigheter om ingen stoppar mig. 
Om en person jag känner bra säger någonting grammatiskt fel eller nåt sånt så måste jag rätta honom eller henne.
 

Idag var en bra dag

Idag låg jag ute i cirka två timmar och solade. Vid två tiden kom broder och hans tjej förbi. Vi firade hennes födelsedag i efterskott och fikade, hade det trevligt, åt middag, umgicks osv. Jag var ute ungefär hela dagen så jag hoppas att jag har fått lite färg. Imorgon åker jag hem så vi får se vad jag ska göra i helgen. Ska till Amina på söndag och ska nog försöka åka förbi sollentuna centrum på lördag. Men annars får vi se, ingenting planerat ännu :)
Förlåt för att jag inte har någon bild idag...

Dag 6 - Det här språket vill jag tala flytande

Gud, det finns så många språk jag vill tala flytande. Men det jag allra mest vill prata flytande är nog Finska. Det kanske är konstigt för vissa, men för mig är det ett självklart val. Allt på grund av en person. Min bästa vän, min fru, min älskade syster ♥ Jag vet att det skulle betyda grymt mycket för henne av olika skäl om jag lärde mig finska och även för mig.
Jag älskar dig vännen ♥
 

5 Juni

Jag har precis tränat och ska snart duscha. Sen blir det till att äta lite, byta om, på på 9Ms slutshow och sen drar jag och föräldrarna till landet.
Mitt hår har blivit väldigt långt på senaste tiden...

Dag 5 - Något jag vill ha

Denna tatuering ska präntas in i min hud.
 


I was here

 

Dag 4 - En låt med många minnen

 

Sommarlov snart!

 

Helgen

Helgen spenderade jag med Chahinaz. Det blev en väldigt bra helg faktiskt, tycker jag. I fredags satt jag på mitt rum och tittade på film för brodern hade kompisar här. Men på lördagen städade jag och gjorde lite annat. Sen kom Chahinaz hit och vi bestämde oss för att stanna här av olika skäl och titta på film istället för att åka vidare som det var tänkt. I söndags var vi ute och sprang, sen tränade vi. Sen drog vi ner till centrum, käkade och gick runt lite. Vi träffade på några andra kompisar innan jag skulle dra, så jag stannade lite längre än vad som var tänkt. Och på slutet fick jag ta en 30 min promenad hem igen för att hemma sedan äta en sen middag med familjen. Men det var en bra helg med fint väder! I alla fall söndagen. Jag ser fett liten ut på bilden men jag sitter liksom bakom typ.
 

tredje juni tvåtusentretton

Bara två skoldagar kvar av första året på gymnasiet! Jag är så överlycklig! Och det enda jag har kvar är ett franska nationella som jag inte kan plugga till. Har det första lektionen imorgon. Sen har jag betygssamtal på SAM-lektionen, mentorstid, lunch, hål och engelska i en timme och komp-ledigt sista timmen. Idag har jag målat naglarna, hihi. Och faktiskt inte gjort så mycket mer. Jag åt middag med brodern min och ska snart träna tänkte jag. Börjar 8:20 imorgon så jag måste gå och lägga mig i tid... Idag gjorde jag ett historia prov också! Det gick faktiskt väldigt bra tror jag :)

Dag 3 - Saker du inte vet om mig

Jag är mörkrädd.
Jag är så grymt paranoid. Minsta lilla ljud och jag är vettskrämd.
Jag älskar att läsa.
Min favoritmänniska i hela världen är min morfar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till när han lämnar oss.
Mitt första husdjur är min katt som är fem år.
Jag har aldrig flyttat.
Jag har gått på balett hyfsat länge och klarar inte av att gå ner i split.
Jag hur grymt lågt självförtronde.
Jag älskar min egen humor.
Det bästa jag vet är att sitta uppe mitt i natten med en eller flera vänner och skratta så att jag inte kan andas.
Jag har jättelätt för att gå upp i vikt och det är därför jag tränar så ofta.

Dag 2 - Mitt rum


Dag 1 - Min favorit serie


30 frågor

Eftersom det är den första Juni så tänkte jag köra på en sån här ↓ För att inte bloggen ska lida något och för att det kan vara lite kul, hehe.
 

1 juni 2013

Åh vad jag har längtat efter att få skriva så. Nu är det äntligen sommar! Dock blir jag väldigt besviken på vädret. Jag vet att det ska bli typ 25 grader idag, men just nu är det inte särskilt fint... Sitter just nu på mitt rum och brorsan och hans vänner är i vardagsrummet. Har gjort en liten lista med saker jag ska försöka hinna med idag och tänkte dela med mig den med er:
  • Städa rummet
  • Städa badrummet
  • Träna
  • Duscha
  • Göra mig i ordning inför kvällen
  • Träffa Chahinaz
  • Fest i rotan ?